Update Covid-vaccinaties 12 april

Vanaf komende woensdag ,14 april , starten wij met de 1e prikronde van de vaccinaties. Dit doen wij met alle Leeuwarder huisartsenpraktijken en in samenwerking met GGD Fryslân.


De volgende mensen hebben van ons een uitnodiging mogen ontvangen: 
personen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960
personen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 met BMI>40 of het syndroom van Down
Behoort u nog niet tot een van bovengenoemde groepen en wilt u weten wanneer u een vaccinatie krijgt? Kijk dan op: Rijksoverheid.nl: Coronavaccinatie.
De praktijk kan hierin momenteel niet iets voor u betekenen en volgt ook de RIVM richtlijnen.

LET OP! Vanwege de grootschalige organisatie omtrent deze vaccinaties, vinden deze uitsluitend plaats in het WTC (FEC), Heliconweg 52 te Leeuwarden en niet op de huisartsenpraktijken.

Vragen

Ik twijfel / heb algemene vragen over de vaccinatie met AstraZeneca

Kijk voor meer informatie op:

Wanneer u afziet van de uitnodiging voor AstraZeneca kunnen wij helaas niet voorspellen of, wanneer en welk vaccin eventueel dan een mogelijkheid zou kunnen zijn.

Ik kan niet op de afspraak komen, wat nu?
Wij doen u het dringende verzoek gehoor te geven aan de uitnodiging op het vermelde tijdstip. Dit vanwege de grootschalige organisatie en nut en noodzaak om de bevolking zo spoedig mogelijk te vaccineren.

Heeft u op het moment van de uitnodiging Corona of de afgelopen 4 weken gehad, dan komt u alleen op de 2e afspraak. Er is in uw geval ook maar 1 vaccinatie nodig.

Bent u in afwachting van de uitslag van de Coronatest op het moment dat de afspraak gepland staat → neem contact op met de praktijk wanneer de uitslag bekend is.

Heeft u moeite met vervoer, probeer dit met uw omgeving te regelen of vraag hulp via bijvoorbeeld vrijwilligers van het Rode Kruis.

Is er onverhoopt een calamiteit, neem dan contact op met de praktijk.

Ik heb geen uitnodiging, maar wil wel graag gevaccineerd worden?
geboren in 1956, 1957, 1958, 1959, 1960 → er is iets niet goed gegaan bij de selectie, u wordt alsnog ingepland, neem hiervoor contact op met de praktijk.

geboren na 1960 → u bent jonger dan 60, u krijgt geen Astra Zeneca van uw huisarts. Houdt de informatie van het RIVM in de gaten.

geboren voor 1956 → u krijgt waarschijnlijk binnenkort een uitnodiging van de GGD/RIVM.

Ik gebruik bloedverdunners

Als u acenocoumarol gebruikt is het advies contact op te nemen met de trombosedienst. Als u andere bloedverdunners gebruikt kunt u gevaccineerd worden zonder dat u hoeft te overleggen, u wordt verzocht de prikplek zelf 10 minuten af te drukken na de vaccinatie.

Houdt onze website in de gaten voor meer updates.