Huisarts

De huisarts is verantwoordelijk voor het onderzoeken en de behandeling van patiënten met (beginnende) klachten van zowel lichamelijke of psychische aard.

Tijdens een afspraak (spreekuur) worden de klachten (verder) geïnventariseerd en indien nodig onderzocht. De huisarts schat de ernst van de situatie in en/of stelt een diagnose. Indien nodig wordt in overleg met de patiënt, de behandeling afgestemd en medicatie voorgeschreven.

Of er een afspraak voor het spreekuur gemaakt dient te worden, wordt in eerste instantie geïnventariseerd door de doktersassistente, eventueel in overleg met de huisarts.

Verdere werkzaamheden van de huisarts zijn het vastleggen van behandelingen, beoordelen en verwerken van uitslagen en het regelen van verwijzingen naar andere specialisten. Ook wordt nauw contact onderhouden met collega’s, vindt er overleg met apotheken, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en therapeuten plaats en draait de huisarts avond-, nacht- en weekenddiensten op de huisartsenpost.

Eigen huisarts?
In onze praktijk werken vier huisartsen. Wanneer u zich bij de praktijk inschrijft is dit automatisch bij alle vier, u heeft geen vaste arts. Wij streven ernaar wanneer u voor een klacht door een bepaalde huisarts bent geholpen, dat deze huisarts het traject met u afhandelt. Dit om verwarring en/of misverstanden te voorkomen.

Als voorkeur heeft voor een afspraak bij een specifieke huisarts dan kunt u dit aangeven. Houdt er rekening mee dat dit in sommige gevallen een langere wachttijd met zich meebrengt.

Mijn Gezondheid.net (MGN)

U kunt, online, inzage krijgen in uw dossier door u met uw digiD aan te melden op www. Mijn Gezondheid.net .nl. Onderop vind u een link. De praktijk geeft na uw verzoek uw dossier vrij voor inzage in een beveiligde internetomgeving. U kunt via MGN ook online afspraken inplannen. Bij spoedgevallen vragen wij u ALTIJD […]

Lees verder